Over 1825 dagen

Op 12-12-12 werd in Middelburg de “Innovatie Doe Dag”  gehouden. Een unconference waarvoor 40 movers en shakers binnen en buiten de bibliotheekwereld uitgenodigd waren om innovatieve nieuwe ideeën te bedenken en uit te werken. Tijdens deze speciale dag is veel gediscussieerd, gebrainstormd  en losgemaakt. Maar wat nog ontbrak was een concreet resultaat.
Daarom hebben Marlies de Vet, Astrid Kraal, Trudy Raymakers en Jeroen van Beijnen het idee opgepakt om alle ideeën die er gedurende de Innovatie Doe dag zijn besproken en in de hoofden van de verschillende movers en shakers zitten te verzamelen en bundelen in een (e)book.

De titel “1825 dagen” en ondertitel “time is ticking away, de bibliotheek over vijf jaar”. Geven aan wat wij willen bereiken. Een verzameling van nieuwe ideeen en hoe deze in of over vijf jaar in de bibliotheek toegepast kunnen of moeten worden.

Natuurlijk niet alleen de ideeën van de movers en shakers die er tijdens de Innovatie Doe Dag bij waren, maar iedereen die zich geroepen voelt mag mee doen! Wil jij een bijdrage leveren en mee schrijven, dan nodigen we je graag uit:

  1. Kies een onderwerp, technologie, thema of trend waarvan jij denk dat deze waardevol is voor de toekomst van de bibliotheek.
  2. Bedenk hoe dit onderwerp, technologie, thema of trend volgens jou op dit in de toekomst (binnen nu en vijf jaar) in de bibliotheek gebruikt kan worden.  Je mag hierbij best even wegdromen en het ultieme scenario bedenken.
    Graag zelfs.
    Wij willen in het boek een positief beeld van de toekomst van de bibliotheek schetsen en zetten graag een “best case scenario” weer!
  3. Bedenk welke eerste stap die nodig is om jouw “best case scenario” te realiseren.
  4. Beschrijf dit in een korte column van ongeveer 1 A4-tje en stuur deze door naar idee@1825dagen.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *